WijnTV Home          Over WijnTV          Contact
Zoeken Zoeken in uitzendingen
Zoeken
Volg ons op social media Wees sociaal

(En) volg ons op onze social media pages.
Blijf op de hoogte, elke dag!

Volg ons op Twitter
TWITTER
Volg ons op Facebook
FACEBOOK
Volg ons op ons Youtube kanaal
YOUTUBE
Nieuws Nieuws
  
Wijn waar je geen kater van kr...
  
Glas rode wijn net zo gezond a...
  
Fles wijn per dag drinken is g...
  
Wijngebied Napa Valley getroff...
  
15 manieren om een fles wijn t...
Twitter Nieuwsbrief  Twitter

Elke dag een wijntip in uw mail? Meld u aan.

 
Wat is WijnTV Wat is WijnTV?

Wij houden van wijn, u toch ook? Maar wat is nu een lekkere wijn? Welke wijnen hebben de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Welke smaken het lekkerst?

Wijn in beeld brengen, elke dag weer, dat is ons idee.

U bent hier:   Home   /   Uitzendingen   /   Mauro Molino Barbera díAlba   
terug
Mauro Molino Barbera díAlba
Barbera díAlba. Een heerlijke wijn uit Piemonte/Alba, gemaakt van de Barberadruif. Een heerlijke volle rode wijn met fijne, rijpe rode vruchten en minerale tonen. Heerlijk bij pasta, rood vlees, kazen en salami.

Mauro Molino is een kleinschalige top producent. Deze instap Barolo is van een zeer mooie kwaliteit. Sinds 2008 zijn tweede generatie Matteo en Martina verantwoordelijk voor de wijnen.

De familie Molino is al generaties lang verbonden aan de wijnbouw in Piemonte. Om meer precies te zijn: de wijnbouw in La Morra. Dit schilderachtige dorpje in Noord ItaliŽ staat bekend om de hoge kwaliteit fruit en de elegante stijl van de wijnen. Begin 80er jaren nam Mauro het domein over van zijn vader en besloot, eigenwijs als hij was, uit de cooperatie te stappen en voor zich zelf te gaan produceren. Zeker geen eenvoudige beslissing op dat moment, maar nu, terugkijkend een hele wijze stap. Gelukkig bezat Mauro wijngaarden van een uitzonderlijke kwaliteit. Zijn Conca dellíAnnunziata is een beschermde (als een soort amphi-theater) wijngaard gericht op het zuiden, welke vroeger tot de Benedictijner monniken van de Abdij van San Martino di Marcenasco behoorde en gerekend wordt tot de beste wijngaard van La Morra. Mauro heeft inmiddels dan ook een enorme reputatie opgebouwd met zijn Barolo's en Barberaís. Geen blockbusterwijnen met enorm hout en power, maar juist verfijnde en elegante wijnen met subtiele klasse. Verrassend om te proeven dat zijn Baroloís ook na 3 of 4 jaar al ongelooflijk plezier in de mond geven. Rijpe, aangename tannines met krachtig fruit; echt verrukkelijk. Inmiddels is zijn zoon ook toegetreden tot het bedrijf en studeert zijn dochter Martina oenologie en zal dus zeker ook haar weg binnen het bedrijf vinden. Qua naam is zij al verbonden aan het bedrijf want Mauro heeft zijn Langhe Rosso naar haar vernoemd. Gedurende 5 dagen vindt er maceratie plaats in stalen tanks met temperatuur- controle. Vergisting en rijping in Frans eiken barriques (30% nieuw) voor 24 maanden. Hierna krijgt de wijn nog 6 maanden flesrijping. Er worden slechts 4000 flessen gemaakt. De kleur is granaat rood. In de neus rijke, complexe, tonen van fruit, zoethout en ceder. De smaak is vol, krachtig en complex, met stevige, rijpe tannines, zeer lang eindigend. Houdbaar tot 2020!
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen
Op 2014-07-15 i.s.m. Drinks & Gifts Datum
Over de wijn
Prijs: € 15,99
Kleur: Rood
Land: ItaliŽ
Gebied: Piemonte
Jaartal: 2013
Inhoud: 0.75 l.
Alcoholpercentage: 14%
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen